2416

نشست با رئیس دانشگاه

 

هیات مدیره کانون صنفی اعضای هیات علمی دانشگاه رازی در راستای پیگیری مطالبات اعضای هیات علمی نشستی با ریاست محترم دانشگاه برگزار نمود. این نشست روز دوشنبه (۹۷/۰۵/۱۵) در محل سالن جلسات جلسه حوزه ریاست دانشگاه با حضور اعضای هیات مدیره کانون صنفی، بازرسان محترم کانون صنفی و همچنین حضور ریاست محترم دانشگاه در معیت معاونان آموزشی، پژوهشی و اداری مالی تشکیل گردید. در این نشست مسایل روز، دغدغه‌های اعضای هیات علمی و آموزش عالی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ابتدای نشست معاونت محترم پژوهش و فناوری دانشگاه با اشاره به نشست عمومی اسفندماه ۹۶ اعضای هیات علمی دانشگاه با هیات رییسه دانشگاه به میزبانی کانون صنفی، اظهار داشتند که ضمن برخورداری از روحیه نقادی، برای نقد و منتقدین ارزش والایی قائل هستند، لیکن لازمه نقد کردن آن است که به کسی که از او نقد می‌شود نیز زمان کافی جهت ارائه پاسخ اختصاص داده شود. این در حالی است که در نشست یاد شده، همه سوالات و ابهامات حضار در حوزه پژوهش و فناوری (اعم از سوالات شفاهی یا کتبی) مطرح گردید ولی فرصت پاسخ به معاونت پژوهش و فناوری داده نشد. انتظار می‌رود هیات مدیره کانون ضمن پذیرش مسئولیت برگزاری جلسه یاد شده، زمینه را برای انجام گفتگوهای منصفانه فراهم نماید. اعضای هیات مدیره کانون صنفی ضمن پذیرش گلایه مطرح شده، اظهار داشتند که گفتگو نعمت بزرگی است و حتما کانون صنفی تلاش خواهد کرد تا زمینه را برای انجام گفتگوهای تخصصی فراهم نماید. کانون صیانت از جایگاه علم و عالم و حفظ شان اعضای هیات علمی را وظیفه ذاتی خود می‌داند و در همین راستا ضمن اظهار تاسف از وقایع پیش آمده در شورای اداری شهرستان اسلام آباد غرب، از ریاست محترم دانشگاه خواست تا موضوع را در بسترهای قانونی موجود و در قالب صیانت از جایگاه دانشگاه پیگیری نماید. کانون صنفی اعضای هیات علمی با درک شرایط دشوار کشور در مقطع کنونی، دانایی محوری را اصل اولیه مدیریت بحران دانسته، آمادگی خود را در حوزه‌های تخصصی مختلف برای کمک به مسئولین در بررسی و تحلیل موضوعات و تصمیم سازی اعلام نمود.

نمایندگان کانون صنفی در ادامه اظهار داشتند نوسانات بازار ارز و جهش تورمی پیش آمده سبب شده است معیشت بی رونق هیات علمی دچار مخاطره جدی‌تری گردد، لذا از هیات رییسه دانشگاه انتظار می‌رود ضمن تسریع در پرداخت‌های مالی دانشگاهیان، رفاهیاتی که در حیطه اختیارات هیات رییسه قرار دارد مانند مهمانسرای تهران، فروشگاه دانشگاه، تسهیلات بانکی، پارکینگ‌های دانشگاه، برنامه‌های رفاهی تابستانی، هتل آپارتمان (مشهد، کیش، شمال)، آسفالت پردیس کشاورزی و ... را گسترش دهد. انتخاباتی شدن روسای دانشکده‌ها دستاورد بزرگی است و کانون صنفی تلاش خواهد نمود تا با رفع مشکلات اندک موجود، و ضمن محترم شمردن اختیارات ریاست دانشگاه بیش از پیش در این مسیر گام بردارد. از هیات رییسه محترم دانشگاه نیز انتظار می‌رود استقلال کانون صنفی را محترم شمرده و کانون را در تعمیق فرهنگ دموکراسی یاری نماید. اخلاق مداری را به عنوان شعار مدیریت دانشگاه ارج می‌نهیم و با محکوم کردن بداخلاقی‌ها و پرهیز از بکارگیری استانداردهای دوگانه خواستار اخذ تصمیمات به هنگام و تمرکز بر موضوعات اصلی به جای پرداختن به موضوعات فرعی هستیم.

در ادامه این نشست ریاست محترم دانشگاه گفتگو و مشورت خواستن را سنت مبارکی دانستند که در محیط‌های علمی باید با غلظت و ظرفیت بالاتری دنبال گردد. ایشان اظهار داشتند که اگر اصحاب گفتگو هم فکر و هم نظر باشند، گفتگو شکل نخواهد گرفت؛ بنابراین فرهنگ گفتگو مبتنی بر تحمل عقاید، اراده قوی در جهت پاسداری از ظرفیت‌ها، رعایت انصاف و اعتماد به یکدیگر گسترش خواهد یافت. در ارزیابی عملکرد مدیریت دانشگاه انتظار می‌رود همکاران روند تغییرات مثبت را در دوره‌های مدیریتی مختلف دنبال نمایند؛ نه اینکه به دنبال حل معجزه وار همه مشکلات تلنبار شده قبلی باشند. مدیریت دانشگاه پذیرای نقدهای دلسوزانه مبتنی بر ارائه راه حل‌های بهتر و یا رهیافت‌های جدید است.

در موضوع نظرخواهی برای تعیین روسای دانشکده‌ها اختیار ریاست دانشگاه در قانون جامع مدیریت دانشگاه به کانون واگذار نشده است، بلکه در راستای بهره مندی از نظرات همکاران محترم هیات علمی نظرسنجی صورت می‌گیرد. مصلحت دانشگاه ایجاب می‌نماید که اجازه ندهیم، رویه فعلی نظرخواهی به جریان سازی کشیده شود.

ایشان در ادامه تاکید نمودند که از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها به عنوان کسانی که آورده فکری دارند انتظار می‌رود که رسالت خود را در تنویر افکار عمومی با شناسایی و معرفی شکاف‌های وسیع و عمیق هدر رفت منابع کشور انجام دهند و رفع آنها ‌را مطالبه اصلی خود قرار دهند. پیگیری چنین روندی منجر به احیای نقش مرجعیتی دانشگاه و در عین حال کمک به استقلال دانشگاه خواهد شد. ما به دنبال رفعت جایگاه هیات علمی از طریق تثبیت کارکردهای اجتماعی علم و عالم هستیم. جایگاه و منزلت اعضای هیات علمی اصلاح گردد، طبیعتا معیشت ایشان هم اصلاح خواهد شد. امروز با سقوط ارزش پول ملی و مشکلات پیش روی بازرگانی بین المللی، شایسته است که ما دانشگاهیان، همت‌ها را مصروف بداریم برای انجام کارهای بزرگ که خیرات و برکات آن در زندگی مردم ملموس باشد. علی رغم شانیت ویژه‌ای که همگی برای اعضای هیات علمی قائل هستیم، بپذیریم که نقائص جدی هم در برخی همکاران هیات علمی دیده می‌شود که انتظار داریم کانون صنفی با خودارزیابی‌هایی که انجام می‌دهد نسبت به رفع آن نقائص نیز اهتمام ورزد. در موضوع پیش آمده در شورای اداری شهرستان اسلام آباد غرب، علی رغم اینکه از منظر شخصی از حق خود گذشتم، اما برای دفاع از جایگاه دانشگاه، اقدامات قانونی به عمل آمد.

در پایان نشست نیز معاونت محترم اداری مالی دانشگاه گزارش مختصری از اعتبارات جاری دانشگاه ارائه دادند. ایشان اظهار داشتند که اعتبارات عمومی دانشگاه در قالب اعتبارات جاری و اعتبارات عمرانی به دانشگاه پرداخت می‌شود. بر اساس مصوبات قانونی اعتبارات عمرانی هر پروژه مختص همان پروژه است و دانشگاه به هیچ عنوان نمی‌تواند اعتبارات عمرانی را صرف هزینه‌های جاری نماید. اعتبارات جاری دانشگاه حدود ۱۱۵ میلیارد تومان است که از این مبلغ ۹۲ میلیارد آن صرف پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان دانشگاه اعم از اعضای هیات علمی و اعضای غیرهیات علمی می‌شود که پرداخت آن به صورت متمرکز توسط وزارت امور اقتصاد و دارایی از طریق خزانه داری کل انجام می‌پذیرد. ۸ میلیارد از اعتبارات جاری صرف هزینه‌های دانشجویی اجتناب ناپذیر مانند سلف سرویس و ایاب ذهاب دانشجویی می‌گردد. از ۱۵ میلیارد مانده اعتبارات جاری دانشگاه ۱۰ میلیارد صرف هزینه‌های پژوهش و فناوری مانند حق التدریس پایان نامه‌ها، پروپوزال‌های تحصیلات تکمیلی، پژوهانه و ... می‌شود. نهایتا حدود ۵ میلیارد از اعتبارات جاری دانشگاه باقی خواهد ماند که برای تهیه لوازم اداری، پرداخت قبوض، نگهداری فضای سبز، رفاهیات اعضای هیات علمی و غیرهیات علمی و سایر امور اجرایی دانشگاه هزینه خواهد شد. این در حالی است که اعتبارات دانشگاه بطور کامل (۱۰۰%) و یکنواخت (ماهیانه ۸ %) تخصیص یابد؛ حال آنکه تنگناهای مالی معمولا سبب می‌گردد این شرایط محقق نگردد و اعتبارات دانشگاه‌ها با عدم تخصیص کامل و پرداخت‌های خارج از موعد مواجه گردد که این رویه سبب می‌گردد پرداخت‌های درون دانشگاهی با تاخیر صورت پذیرد و همچنین بودجه قابل توجهی برای گسترش تسهیلات رفاهی باقی نماند. معاونت اداری مالی آماده دریافت پیشنهادهای کارشناسانه همکاران هیات علمی در بهبود روند دریافت و توزیع اعتبارات است. 


شناسه : 2892615